Presentaties infosessie 28/04/15

Op 28 april organiseerden Universiteit Gent en Tecnolec een infosessie rond kleine en middelgrote windturbines (KMWT), met de steun van het Agentschap Ondernemen.

Deze sessie was gewijd aan pragmatische en praktische methodes om de visuele impact en de inpasbaarheid van KMWT in kaart te brengen. Daarnaast werden ook praktische tips en richtlijnen gegeven die hulp bieden bij het selecteren van KMWT en geschikte locaties op basis van rentabiliteit, kwaliteit en wettelijke randvoorwaarden.

Het bedrijf ROM3D stelde hun Win3D software voor en Bosch en Van Rijn, Connect en VIA Drupsteen stelden er hun Windmolenplanner voor (klik hier voor een demo van de Windmolenplanner). Beide tools bieden innovatieve oplossingen voor het visualiseren van KMWT op een realistische manier. Universiteit Gent stelde een checklist voor die wegwijs biedt in de huidige standaarden voor KMWT en het zoeken naar een geschikte locatie.

De presentaties kan u hieronder terugvinden.

  • Karel Van Wyngene, Power-Link, UGent                                                          Kwaliteit en conformiteit