Interactieve kaart

De interactieve kaart is hier te vinden. Deze interactieve kaart runt het best met de internetbrowser van Firefox, deze kan hier gedownload worden.

De interactieve map interface maakt het mogelijk om het terrein waar een eventuele toekomstige kleine of middelgrote windturbine geplaatst wordt, door de gebruiker te laten omschrijven. Vooreerst wordt de plaats van de KMWT ingegeven door een marker op de interactieve kaart te plaatsen. Het zoeken van de gewenste plaats op deze interactieve kaart kan door middel van het zoekvenster gekoppeld aan de plaatsdatabase van Google Maps. Daarna kunnen de obstakels in het terrein ingegeven worden. Constructies, bossen met dichte vegetatie en enkele bomen worden telkens apart getekend op de kaart door de gebruiker. Elk object wordt door de gebruiker voorzien van een hoogte-coördinaat.

Naast de KML-code kan ook een lijst met coördinaten (breedtegraad, lengtegraad en hoogte-coördinaat) geëxporteerd worden naar de Windkracht 13 spreadsheet. In de spreadsheet kunnen de voorgeprogrammeerde viewshed analyses, slagschaduwcontroles, geluidscontroles en andere controles op deze geïmporteerde coördinaten worden losgelaten.