XANT-21 gelanceerd!

Op donderdag 15 mei 2014 werd de XANT-21, een 100 kW windturbine van Belgische makelij, officieel voorgesteld op de site van Vyncke te Harelbeke.

XANT, een Joint Venture tussen de firma’s 3E , VYNCKE en de heer Jo VERSAVEL, wil Vlaanderen, na de teleurgang van het Limburgse HMZ, opnieuw op de wereldkaart brengen als het gaat over de ontwikkeling en productie van windturbines.

XANT wil dankzij de integratie van ‘state of the art’ windturbine technologie in zijn windturbines, ook in het middelgrote windturbine segment (60 kW tot 500 kW) een kosten efficiënte wind energie oplossing aanbieden voor de wereldmarkt.

De XANT windturbines zijn specifiek ontworpen voor de industrie, de grotere land- en tuinbouwbedrijven, dorpen of zelfs afgelegen gebieden die niet op het elektriciteitsnet aangesloten zijn. Door decentraal elektriciteit te produceren met behulp van middelgrote windturbines en lokaal te verbruiken, vermijdt men de extra kosten gelinkt aan het elektriciteitstransport.

Na 6 jaar ontwikkeling is XANT klaar voor de commerciële lancering van de zijn eerste windturbine de XANT-21, een 100 kWe windturbine. Met voordelen zoals eenvoudige vergunning, eenvoudig transport, eenvoudige montage, lagere kost en hogere opbrengst kan dit niet anders dan als muziek in de oren klinken.

Meer informatie over de XANT-21 vindt u hier!
(Bron: XANT)
XANT21