Studiedag 27 februari

Op donderdag 27 februari organiseert Power-Link Universiteit Gent, in het kader van het project ‘Windkracht 13’, en in nauwe samenwerking met Tecnolec, i-Cleantech Vlaanderen en de West-Vlaamse Cleantech Antenne (POM West-Vlaanderen) de studiedag ‘Kleine en middelgrote windturbines, technische aspecten uitgelicht’.

Tijdens deze studiedag werpen we een objectieve blik op de windturbines die geïnstalleerd werden op het veldlaboratorium, of Small Wind Turbine (SWT) Field Lab, van de Universiteit Gent. Het integreren van een windturbine in het landschap blijft immers een heikel punt, een doordachte aanpak is cruciaal.

Aansluitend getuigen enkele ontwikkelaars over hun windturbine in het kader van ‘Technologie in Actie’ (TiA). Technologie in actie is een reeks van workshops waarin groene technologie wordt voorgesteld door een aanbieder aan een doelpubliek dat potentiële interesse heeft. De technologie moet nieuw zijn en marktpotentieel hebben in Vlaanderen. Omwille van barrières zoals onvoldoende bekend, omwille van regelgeving, marktacceptatie,… wil i-cleantech Vlaanderen deze technologieën een duwtje in de rug geven.

Het programma vind je hier. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.