IRS eist certificering van KMWT

Washington, 20 januari 2015 – De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft een update gepubliceerd van de richtlijn rond prestatie- en kwaliteitsstandaarden voor kleine windturbines om van de 30% investeringsaftrek te kunnen genieten.

De richtlijn, Notice 2015-4, heeft betrekking op windturbines met een nominaal vermogen van maximaal 100kW, geplaatst of in dienst gesteld na 26 januari 2015. Enkel turbines die voldoen aan de prestatie- en kwaliteitsstandaarden van ofwel de American Wind Energy Association (AWEA) of de International Electrotechnical Commission (IEC) kunnen zich kwalificeren voor de steun. Het certificeren dient te gebeuren door een geaccrediteerde derde partij. Bij aanvraag van de investeringsaftrek moet de eigenaar de documentatie kunnen voorleggen waaruit blijkt dat de turbine voldoet aan de gestelde eisen.

Jennifer Jenkins, Executive Director van de Distributed Wind Energy Association zegt:

“Deze certificatie-eisen zorgen voor een prestatie- en kwaliteitsborging voor consumenten, overheden en de industrie, en ze helpen om de succesvolle implementatie van gedistribueerde windprojecten in het binnenland te waarborgen.”

“De nieuwe certificatie-eisen zijn gericht naar het klein maar hardnekkig segment van de windturbine markt, dat wilde beweringen maakt over efficiëntie, prestaties en hun speciale eigenschap om te werken op gebouwen en zeer korte torens. Om in aanmerking te komen voor de federale belastingsvoordelen, zullen deze claims nu bewezen moeten worden door onafhankelijke experts. Dat zal zeer uitdagend of onmogelijk zijn voor onbewezen ontwerpen met overdreven prestaties, maar voor de marktleiders zal dit geen grote belemmering vormen.”

Bron: Distributed Wind Energy Association